الکتروموتور چیست

الکتروموتور یا همان موتور الکتریکی نوعی ماشین الکتریکی است که انرژی الکتریکی (الکتریسیته) را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. عمل عکس آن توسط ژنراتور صورت می گیرد. اکثر الکتروموتور ها توسط الکترومغناطیس کار کرده و دوار هستند. اما موتور خطی نیز وجود دارد.
 

انواع الکتروموتور

  1. موتورهای DC
  2. موتورهای میدان سیم پیچی شده
  3. موتورهای یونیورسال
  4. موتورهای AC تک فاز
  5. موتورهای AC سه فاز
  6. موتورهای پله ای
  7. موتورهای خطی

الکتروموتور تک فاز

با توجه به اینکه اکثر کارگاه های صنعتی از برق تک فاز استفاده می کنند، الکتروموتور تک فاز مصرف کننده های زیادی داشته و سهم عمده ای در صنعت دارند.
الکتروموتور تک فاز از نظر جنس پوسته و نوع خازن به دسته های مختلفی تقسیم می شوند:
الکتروموتور تک فاز دارای پوسته آلومینیومی و یا چدنی می باشد. این نوع از الکتروموتور ها به دو صورت خازنی و رله ای هستند. برخی الکتروموتور تک فاز از یک خازن خشک و یک خازن روغنی ساخته می شوند. الکتروموتور تک فاز غالبا دارای سیم پیجی مسی بوده و برخی سیم پیچی آلمینیومی دارند.

الکتروموتور سه فاز

زمانی که نیاز به توان بالا داریم، از الکتروموتور سه فاز استفاده می شود. الکتروموتور سه فاز اغلب دارای هادی های مسی بوده که درون فولاد قرار دارند. الکتروموتور سه فاز دارای گشتاوری ثابت بوده که سبب می شود موتور به نرمی کار کرده و ضربات ناشی از تغییر گشتاور در امان باشد. مورد ذکر شده از مزیت های الکتروموتور سه فاز نسبت به الکتروموتور تک فاز بوده و موجب طول عمر و راندمان بالا آن می گردد.

الکتروموتور گیربکس دار

الکتروموتور گیربکس دار یکی از انواع الکتروموتور ها می باشد. زمانی که نیاز به قدرت بالاتر و سرعت چرخش پایین تری است ، از موتور های الکتریکی عادی نمی توان استفاده نمود. بهترین روش برای بالابردن قدرت و کاهش سرعت چرخش، استفاده از گیربکس یا جعبه دنده است. به میزانی که از سرعت کاسته می شود به قدرت آن اضافه می گردد.